Vă recomandăm să citiți povestirea zilnică a Evangheliei Vărsătorului chiar înainte de culcare și reflecția care o însoțește a doua zi, imediat după ce vă treziți. În acest fel, încheiați și începeți fiecare zi cu concentrare și deschidere. Luați narațiunea cu dumneavoastră în somn, unde, în mod inconștient, poate deschide surse de cunoaștere interioară. Și puteți purta textul reflecției în inimă pe tot parcursul zilei. 

Somnul este cel mai benefic atunci când conștiința nocturnă se poate ridica într-o zonă în care conștiința obișnuită de veghe nu o poate urma. 

“Somnul corpului devine sobrietatea sufletului”, sunt cuvintele profunde ale lui Hermes Trismegistus. Orientându-ne spre interior, liniștea corpului poate deveni libertatea sufletului. În natura spațiotemporală nu există un loc de odihnă pentru suflet. În timpul somnului, însă, acesta poate călători în locul în care agitația contrariilor nu poate exista: Templul Tăcerii. 

În acest loc sacru, el se hrănește cu esența unei vieți umane superioare și primește bogatele învățături ale înțelepciunii universale. La trezire, sufletul va transfera certitudinea interioară obținută către ființa umană fizică. În acest fel, somnul poate fi o binecuvântare pentru cei care caută adevărul. 

Vă dorim o perioadă de Crăciun plină de inspirație!