Bine a╚Ťi venit la site-ul Rozacrucii de Aur!
V─â pute╚Ťi face o imagine de ansamblu asupra aspectelor cheie ale ├«nv─â╚Ť─âturilor noastre ╚Öi a C─âii pe care o urm─âm.
ROZACRUCEA DE AUR
“Omule, cunoa╚Öte-te pe tine ├«nsu╚Ťi, ╚Öi vei cunoa╚Öte pe Dumnezeu.”
Rozacrucea de Aur este o ╚Öcoal─â de ini╚Ťiere contemporan─â ├«n care elevii s─âi se str─âduiesc s─â-╚Öi transforme con╚Ötiin╚Ťa prin via╚Ťa de zi cu zi.
A fi Rozacrucian ├«nseamn─â unirea Fiin╚Ťei Reale latente ├«n centrul inimii umane, Roza/Trandafirul, cu propria noastr─â via╚Ť─â, Crucea.
Sursa acestei cunoa╚Öteri este ├Än╚Ťelepciunea Universal─â ├«ns─â╚Öi, manifestat─â ├«n toate timpurile, culturile ╚Öi popoarele.

Rozacrucea de Aur prezint─â fiin╚Ťelor umane care caut─â un proces prin care pot g─âsi r─âspunsuri ╚Öi le pot transforma ├«n propria lor cale de transformare.

G─âsi╚Ťi r─âspunsuri introductive la ├«ntreb─ârile frecvente...ÔÇő

Crucea este unul dintre simbolurile antice ale umanit─â╚Ťii. Astfel de simboluri includ ├«ntotdeauna fapte spirituale multidimensionale. La originea lor, ele nu sunt inventate de mintea omului, ci sunt radiate ├«n c├ómpul colectiv al con╚Ötiin╚Ťei umane de la un nivel superior al realit─â╚Ťii. Prin urmare, ele permit ├«ntotdeauna mai multe interpret─âri pe diferite niveluri. Bara orizontal─â a crucii poate fi v─âzut─â ca un simbol al vie╚Ťii ├«n lumea material─â, care se caracterizeaz─â prin polarit─â╚Ťile binelui ╚Öi r─âului, zi ╚Öi noapte, via╚Ť─â ╚Öi moarte. Bara vertical─â simbolizeaz─â Spiritul lui Dumnezeu care iradiaz─â ├«n aceast─â lume ╚Öi cheam─â omul la adev─âratul s─âu destin. Dac─â un om percepe chemarea ╚Öi ├«╚Öi deschide inima c─âtre Lumin─â, spiritul ╚Öi materia se ├«nt├ólnesc la intersec╚Ťia crucii, ├«n inim─â, ╚Öi trandafirul ascuns al inimii ├«ncepe s─â ├«nfloreasc─â, devenind astfel sufletul nemuritor al omului. ├Än aspectul s─âu spiritual, aurul este simbolul leg─âturii dintre spirit ╚Öi substan╚Ť─â la cel mai de jos nivel de manifestare. La nivelul vie╚Ťii, spiritul ╚Öi substan╚Ťa originar─â se ├«nt├ólnesc ├«n suflet, care este, prin urmare, simbolizat ca ÔÇ×aurÔÇŁ. Prin urmare, ╚Öcoala vorbe╚Öte despre ÔÇ×Rozacrucea de AurÔÇŁ.

Numele ÔÇ×RozacrucianÔÇŁ a fost transmis ├«nc─â din Evul Mediu. A fost publicat pentru prima dat─â ├«n scrierile teologului german Johann Valentin Andreae la ├«nceputul secolului al XVII-lea. Acestea sunt manifestele clasice Rozacruciene ÔÇ×Chemarea Fraternit─â╚Ťii RozacrucieneÔÇŁ (1614), ÔÇ×Manifestul Fraternit─â╚Ťii RozacrucieneÔÇŁ (1615) ╚Öi ÔÇ×Nunta Alchimic─â a lui Christian RozacruceÔÇŁ (1616).├Än aceste scrieri este descris─â o persoan─â legendar─â pe nume Christian Rozacruce ╚Öi Fraternitatea sa Rozacrucian─â. Ei c─âutau o re├«nnoire a cre╚Ötinismului ├«n spiritul cre╚Ötin timpuriu. Publicarea acestor scrieri a f─âcut furori ├«n Europa ├«n timpul secolului al XVII-lea ╚Öi chiar mai t├órziu. Au urmat numeroase publica╚Ťii referitoare la ideile rozacrucienilor ale altor autori.

╚ścoala Interna╚Ťional─â a Rozacrucii de Aur este o ╚Öcoal─â spiritual─â gnostic─â, care ├«╚Öi are r─âd─âcinile ├«n cre╚Ötinismul timpuriu ╚Öi ├«n ├«nv─â╚Ť─âturile ├«n╚Ťelepciunii ermetice.

Din perspectiva Rozacrucii de Aur, pe l├óng─â lumea fizic─â exist─â o lume superioar─â, lumea vie╚Ťii nemuritoare. Prin urmare, rozacrucienii vorbesc despre dou─â ordine ale naturii. Lumea muritorilor are dou─â sfere: sfera material─â ├«n care tr─âim ╚Öi ÔÇ×cealalt─â parteÔÇŁ, lumea de dincolo (sfera reflect─âtoare). Acest lucru contrasteaz─â cu lumea divin─â a perfec╚Ťiunii ╚Öi a vie╚Ťii eterne. Un c├ómp al existen╚Ťei divine care a fost casa umanit─â╚Ťii ├«nainte de cobor├órea ei ├«n lumea material─â. Ordinea naturii divine nu este pe o alt─â planet─â, ci exist─â ├«n acela╚Öi spa╚Ťiu cu aceast─â lume, dar la un nivel diferit de vibra╚Ťie. Omul este, din viziunea rozacrucian─â, o fiin╚Ť─â dual─â. Omul muritor se na╚Öte din lumea material─â. El poart─â o sc├ónteie a spiritului nemuritor, ÔÇ×Trandafirul inimiiÔÇŁ, care vine din natura divin─â. ├Än aceast─â sc├ónteie de spirit, ideea ╚Öi structura fiin╚Ťei umane originale, perfecte, este con╚Ťinut─â ca o s─âm├ón╚Ť─â. C├ómpul energetic din jurul acestui centru spiritual, care ├«nconjoar─â ╚Öi ├«ntregul om material, este numit ÔÇ×microcosmosÔÇŁ. Este sarcina vie╚Ťii omului s─â-╚Öi trezeasc─â sufletul divin din sc├ónteia spiritului ╚Öi s─â restabileasc─â contactul pierdut al sufletului cu dimensiunea sa spiritual─â. Aceasta se face prin puterea lui Christos. Biblia nume╚Öte acest proces ÔÇ×n─âscut din nou din ap─â ╚Öi din spiritÔÇŁ (Ioan 3:5). Rozacrucienii vorbesc despre marea metamorfoz─â a omului, ÔÇ×Transformarea la Fa╚Ť─âÔÇŁ, ╚Öi sugereaz─â contopirea sufletului originar cu spiritul ca o ÔÇ×Nunt─â alchimic─âÔÇŁ. Prin aceast─â ini╚Ťiere cre╚Ötin─â omul ├«╚Öi recap─ât─â partea din natura vie╚Ťii perfecte.
Rozacrucienii acord─â dezvolt─ârii spirituale un loc din ce ├«n mai mai important ├«n via╚Ťa lor ╚Öi aspir─â la un stil de via╚Ť─â care este condus de Lumina sufletului ╚Öi a spiritului ├«n loc de eul egocentrist. Aceast─â Lumin─â nu for╚Ťeaz─â pe nimeni, ci radiaz─â atunci c├ónd omul se deschide pentru ea ├«n mod corect. Rozacrucienii ├«╚Öi parcurg calea ├«ntr-o comunitate de oameni cu g├ónduri asem─ân─âtoare. Prin ├«mp─ârt─â╚Öirea contempla╚Ťiei ╚Öi concentrarea asupra obiectivului rena╚Öterii sufletului se formeaz─â un c├ómp de for╚Ť─â spiritual─â care ├«nt─âre╚Öte individul ╚Öi duce la cunoa╚Öterea vie despre pa╚Öii individuali ai c─âii.
Cuv├óntul ÔÇ×gnoz─âÔÇŁ provine din cuv├óntul grecesc ÔÇ×GnosisÔÇŁ – lumina cunoa╚Öterii. Pe calea Rozacrucii de Aur, Gnoza este realizarea interioar─â a puterii Luminii lui Dumnezeu. Aceast─â Lumin─â septupl─â devine o experien╚Ť─â interioar─â ╚Öi o for╚Ť─â de via╚Ť─â spiritual─â pentru elevul de pe cale. Gnoza este o experien╚Ť─â interioar─â a lui Dumnezeu ╚Öi, prin urmare, niciodat─â o dogm─â, ci o cunoa╚Ötere vie. Se dezv─âluie ├«n moduri diferite, ├«n func╚Ťie de perioadele istorice ╚Öi fazele respective ale dezvolt─ârii umane. De asemenea, experien╚Ťele c─âut─âtorilor sunt diferite.
╚ścoala Rozacrucii de Aur, se afl─â ├«ntr-o tradi╚Ťie gnostic─â ╚Öi, prin urmare, ├«╚Öi prezint─â activitatea ca o ÔÇ×╚ścoal─â Spiritual─â Gnostic─âÔÇŁ. Cu toate acestea, ├«nv─â╚Ť─âturile ╚Öi metodele sale difer─â par╚Ťial de cele ale ╚Öcolilor gnostice anterioare. Aceasta deoarece omul, la ├«nceputul Epocii V─ârs─âtorului, are un punct de plecare diferit pentru drumul s─âu c─âtre o alt─â stare de con╚Ötiin╚Ť─â dec├ót oamenii din trecut. De exemplu, ╚ścoala Rozacrucii de Aur nu ├«n╚Ťelege c─â lumea material─â este fundamental rea, a╚Öa cum a fost adesea predat─â ├«n ╚Öcolile antice de ini╚Ťiere gnostic─â. Dar lumea material─â este ╚Öcoala de preg─âtire ├«n care elevul trebuie s─â-╚Öi dezv─âluie ╚Öi s─â-╚Öi dovedeasc─â starea de a fi pe calea sufletului spiritual.
Ini╚Ťierea ├«nseamn─â a te trezi ├«ntr-o stare superioar─â de fiin╚Ť─â ╚Öi con╚Ötiin╚Ť─â. Ce ├«nseamn─â asta ├«n detaliu, depinde de punctul de plecare particular al c─âut─âtorului, deoarece exist─â mai multe feluri ╚Öi mai multe niveluri de ini╚Ťiere. ├Än epocile anterioare, ╚Öcolile de ini╚Ťiere lucrau mai ales la individualizarea omului ╚Öi la autoresponsabilitatea acestuia. Aceast─â etap─â a fost acum atins─â pentru ├«ntreaga umanitate. ├Än acest sens, omul ├«n secolul 21 a ajuns la cap─âtul unei lungi c─âi evolutive de a deveni con╚Ötient ├«n materie. Ast─âzi, la ├«nceputul erei V─ârs─âtorului, un nou nivel de ini╚Ťiere trebuie g─âsit ╚Öi trecut. Rozacrucienii numesc acest nivel de ini╚Ťiere ÔÇ×TransfigurareÔÇŁ. Scopul acestui nivel este eliberarea de ├«nc─âtu╚Öarea materiei prin na╚Öterea unei noi con╚Ötiin╚Ťe care este condus─â de Lumina sufletului ╚Öi a spiritului. Munca personalit─â╚Ťii egocentrice nu mai este ├«n primplan. Scopul ini╚Ťierii V─ârs─âtorului este rena╚Öterea spiritului, sufletului ╚Öi trupului la o stare complet nou─â a fiin╚Ťei umane.
Consiliul de administra╚Ťie al ╚ścolii Rozacrucii de Aur este compus din membri de diferite na╚Ťionalit─â╚Ťi. La nivel na╚Ťional, ╚ścoala Rozacrucii de Aur, func╚Ťioneaz─â ├«n conformitate cu structurile juridice specifice pentru astfel de comunit─â╚Ťi. ├Än mai multe ora╚Öe mari exist─â centre al ╚ścolii Rozacrucii de Aur, unde elevii, membrii ╚Öi persoanele interesate se ├«nt├ólnesc ├«n mod regulat pentru diferite evenimente. La nivel mondial, exist─â ├«n prezent peste 130 de astfel de centre ├«n peste 50 de ╚Ť─âri. Pe l├óng─â aceasta, ╚ścoala Rozacrucii de Aur de╚Ťine ╚Öi aproximativ 60 de Centre de Conferin╚Ťe, ca locuri de ├«nt├ólnire pentru a desf─â╚Öura activit─â╚Ťi specifice ├«n weekend.
Calitatea de membru al ╚ścolii Rozacrucii de Aur este deschis─â oricui este cu adev─ârat interesat s─â fie conectat cu ╚ścoala ╚Öi filozofia ei ╚Öi dore╚Öte s─â devin─â mai familiarizat cu ├«nv─â╚Ť─âturile ╚Öi activit─â╚Ťile sale. Pute╚Ťi solicita calitatea de membru ├«n scris, sau pe site-ul web al ╚ścolii Rozacrucii de Aur, furniz├ónd datele dumneavoastr─â de contact, astfel ├«nc├ót s─â pute╚Ťi fi contactat de cel mai apropiat Centru al ╚ścolii ╚Öi s─â fi╚Ťi informat cu privire la activit─â╚Ťile pentru membri. Trebuie s─â ai cel pu╚Ťin 18 ani, pentru a ne asigura c─â decizia de a stabili o leg─âtur─â cu ╚ścoala este doar a ta. Experien╚Ťa ca membru va fi sporit─â de participarea la evenimentele din centrul local ╚Öi la ├«nt├ólnirile pentru membri, dar acest lucru nu este ├«n niciun caz obligatoriu ╚Öi nici nu trebuie s─â ├«ndepline╚Öti nicio alt─â cerin╚Ť─â pentru a fi membru al ╚ścolii Rozacrucii de Aur.